Защита и грижа за кожа

Repel – дълготрайно защитно покритие без вредни химикали!

Repel Репел защитно покритие за кожа

Преоткриване на защита без разтворители до 2 години – за кожа, авто-салони и кожени изделия чрез употребата на Geist Repel – дълготрайно защитно покритие!

Кое е най-често срещаното увреждане на повърхностите на автомобилни седалки през първите 6 месеца от употребата на нов автомобил?

Промяната в състава (премахването на разтворители) на горния слой лак на кожата има голямо въздействие върху издръжливостта на кожата към надраскване и зацапване.

През късните години на 80-те производителите на автомобилни седалки и тапицерии са задължени да отговарят на вече по-високи стандарти на производство. Едно от изискванията е да се ограничи употребата на органичните разтворители в състава на боите и топ-лаковете. До колкото е възможно да бъдат постепенно премахвани и заменени с вода като разтворител в боята и лака на кожата. В последствие, оцветяване от мастило от дрехи по повърхностите се е превърнало в проблем. През 1994 г. на пазара се появява ранна версия на препарат за защита на кожата и кожени изделия. Той намалява драскотините и забавя пренасянето на боя с помощта на PTFE (политетрафлуоретилен – ПТФЕ) (известен още като Тефлон) и с използването на микрочастици.

Repel защитно покритие за кожа

Лабораторен тест, демонстриращ оцветяване/ пренасяне на индиго оцветител от дънков плат. Парчето кожа е без никаква защита, завършено с боя и лак на водна основа.

Частици и PTFE: Днес се продават множество такива защитни и керамични покрития

Повечето съдържат керамични частици или кристален силициев диоксид (така популярното SiO2); някои са с, а други без органични разтворители. Някои компании дори твърдят, че техните защитни покрития са „перманентни“. Как функционират те и наистина ли могат да бъдат постоянни?

Рискове от употребата на защитни покрития съдържащи разтворители

Как работят керамичните частици и покрития?

PTFE е форма на това, което днес наричаме „вечни химикали“.

Пропускливост“ при кожата и кожените изделия:

Важно ли е това?

Веган кожа, светла кожа, синтетика и нов вид дълготрайна защита.

Хибридни полимери

Каква е причината за лесното зацапване и оцветяване на кожата?

Как да се предотврати оцветяване на автомобилна кожа? Тестове на Repel – дълготрайно защитно покритие:

Защитно покритие за кожа Репел Repel Geist leather

Защо керамичните покрития губят ефективност?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *